DİKMEN'DE GECE EYLEMİNE POLİS MÜDAHALESİ.

Dikmen, Antakya ve Taksim'de polis tarafınadan Göstericilere yapılan Müdahale ve Operasyonları protesto etmek isteyen eylemciler,sokağa çıkarak,Dikmen İlker ve Sokullu'dan bölgede,eylemlerin buluşma noktasına dönüşen Ziraat Kavşağı'na gece 23.00 sularınd

Gündem 15.07.2013 08:47:16 0
DİKMEN

Dikmen, Antakya ve Taksim’de polis tarafınadan Göstericilere yapılan Müdahale ve Operasyonları protesto etmek isteyen eylemciler,sokağa çıkarak,Dikmen  İlker ve Sokullu’dan bölgede,eylemlerin buluşma noktasına dönüşen Ziraat Kavşağı’na gece 23.00 sularında yürüdü.

Eylemciler  sloganlarla eyleme başladıktan kısa bir süre sonra TOMA  ve akrepler eşliğin olay yerine gelen Çevik Kuvvet Ekipleri tarafından Eylemcilere dağılması için uyarıda bulundu,Eylemcilerin  dağılmaması üzerine tazyikli su ve gaz bombalarıyla eylemciler dağıtılmaya çalışıldı.

TOMA’lardan sıkılan tazyikli su ve Akreplerden ise Gaz Bombası atılan Eylemciler  ara sokaklara kaçarak,hızla barikatlar kurmaya başladı. Zırhlı Polis aracı olan ve Akrep diye neitelenen polis araçlarınan,Eylemcilerin dağılması için gaz bombası kullanılması dikkat çekti.

Akreplerden  atılan  gaz bombası isabet etmesi  sonucu Aydın ay adlı bir kişi başından vurulduğu iddia edildi. Yaralanan Aydın Ay, bazı vatandaşlar tarafından acil olarak Numune Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yüzlerce çevik kuvvet polisi, 4-5 adet TOMA ve akrepler Dikmen, Sokullu ve Hürriyet caddelerinin ara sokaklarında gezerek eylemcileri dağıtmaya çalıştı. Eylemciler tarafından atılan taşlarla fıskiyesi kırılan bir TOMA’nın ise Polisevi önünde onarıma alındı.

Bir TOMA Hürriyet Caddesi’ndeki barikatı dağıtmaya çalışırken, Eylemcilerin Mimar Sokak’ta tekrar bir araya gelmesiüzerine Bir TOMA’nın da Sinan Caddesi’nden Dikmen Caddesi’ne giderek eylemcilere müdahale Ettiği görüldü.

Gecenin ilk saatlerinde Toma ve Akrep desteğİ İle Çevik Kuvvet Polisleri Hürriyet Caddesinde Eylemcilere müdahale ederek dağıtmaya çalıştı.

Gece 02.15’e kadar süren olaylardan sonra,Eylemcileri dağıtmayı başaran Çevik Kuvvet Polisleri ile Toma  ve Akrepler geldikleri gibi çekilmeye başladı.

Saat,02.30 cıvarında Dikmen Taksi durağı cıvarında konuşlanan Toma ve Akrep eşliğindeki çevik Kuvvet Ekipleri yaya olarak Dikmen’i terketmeye başladı.

Dikmen’de olayların sakinleştiği,Ramazan Davulcularının ,Davul çalarak vatandaşları sahura kaldırmaya başlaması ile olaylar sona erdi,yaşam normale döndü.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04